Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Aγαπιανοί μαραθοκεφτέδες


  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει 
  •  1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
  •  3 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη 
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
  •  1 ματσάκι (μεγάλο) μάραθο ψιλοκομμένο 
  •  1,5 κούπα νερό ζεστό (όχι καυτό) 
  •  (2 αυγά ή και όχι) 
  •   Αλάτι, πιπέρι 


Ανακατεύουμε τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, το μάραθο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (αν θέλουμε και τα 2 αυγά). Ρίχνουμε το νερό κι ανακατεύουμε. 




Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι βάζοντας μέσα κουταλιά κουταλιά από το μίγμα. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε...
Εναλλακτικά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C σε λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου.




Μικρό μυστικό: Τρώγονται τόσο ζεστοί όσο και κρύοι. Ωραιότατος μεζές για ρακί, ειδικά αν έχει ψηθεί κι αυτό με μάραθο.    
Μεγάλο μυστικό: Έτσι νηστεύουμε εμείς οι... Τηνήσιοι!!




 

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα και συγχαρητήρια για το blog σας!

    Ωραία παρουσίαση και όμορφες φωτογραφίες!

    Βλέπουμε οτι έχετε πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το http://www.psaksesintages.gr, ένα site στο οποίο οι χρήστες μας ψάχνουν ανάμεσα σε περισσότερες από 37.000 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites.

    Στο site έχουμε δημιουργήσει το Top blogs συνταγών, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείτε κι εσείς να προσθέσετε το δικό σας δωρεάν!
    Οι επισκέπτες μας ψάχνουν συνταγές στη σελίδα μας δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα.
    Το Psaksesintages.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από 47 χώρες!

    Εσείς θα θέλατε να γίνετε μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;

    Θα χαρώ πολύ να πάρω την απάντησή σας!
    Με εκτίμηση

    Απόστολος Ζέρβας
    info@psaksesintages.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μικρή αλλά νόστιμη λεπτομέρεια σαν Αγαπιανή που είμαι προσθέτω σπόρους μάραθου για πιο έντονη γεύση και όταν δεν είναι νηστίσιμοι προσθέτω και κομμάτια φέτας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή