Αμπελοφάσουλα
6
μεγάλες ώριμες ντομάτες
1
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
Χοντρό
αλάτι
Βασιλικό
και ρίγανη
Ελαιόλαδο
Μικρά μυστικά: Μπορούμε να βάλουμε μισό κουταλάκι
μαγειρική σόδα μέσα στο νερό που θα βράσουμε τα αμπελοφάσουλα για να
διατηρήσουν το χρώμα τους. Η παραδοση λέει ότι έβαζαν σε ταψί σε στρώσεις αμπελοφάσουλα, σάλτσα, τυρί και ξανά...
Μεγάλο μυστικό: και.. «μύρισε» καλοκαίρι στο χωριό,
με τον παππού να καθαρίζει τα λιβιά στην αυλή και τη γιαγιά να μαγειρεύει στο
τζάκι..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου