Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Aμπελοφάσουλα (λιβιά)






Αμπελοφάσουλα
6 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
Χοντρό αλάτι
Βασιλικό και ρίγανη
Ελαιόλαδο


Μικρά μυστικά: Μπορούμε να βάλουμε μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα μέσα στο νερό που θα βράσουμε τα αμπελοφάσουλα για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Η παραδοση λέει ότι έβαζαν σε ταψί σε στρώσεις αμπελοφάσουλα, σάλτσα, τυρί και ξανά...
Μεγάλο μυστικό: και.. «μύρισε» καλοκαίρι στο χωριό, με τον παππού να καθαρίζει τα λιβιά στην αυλή και τη γιαγιά να μαγειρεύει στο τζάκι..

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου