Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Συκωτάκια Τσίου




1 κιλό συκωτάκια κοτοπούλου
1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο
1 lime
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη (ξερή)
2 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
Αυγά

Πλένουμε σε άφθονο νερό τα συκωτάκια και τα στραγγίζουμε. Περιχύνουμε με το βαλσάμικο και τα βάζουμε σε βαθύ τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε για δύο λεπτά και σβήνουμε με το χυμό από ένα lime. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό αφήνοντάς τα να ψηθούν και να δέσει η σάλτσα.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστα λαδωμένο με μια χαρτοπετσέτα σπάμε δύο αυγά και τα αφήνουμε να τηγανιστούν. Σερβίρουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Μικρά μυστικά: Για πιο limάτο αποτέλεσμα, προσθέτουμε ξύσμα lime.
Μεγάλο μυστικό: Όταν θα πας κυρά μου στο παζάρι..  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου