Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

F*ckές



  • 500 γρ φακές 
  • 15 ντοματίνια πομοντόρο 
  •  1 κουτ βασιλικό αποξηραμένο 
  •  1 κρεμμύδι 
  •  1 καρότο 
  •  1 σκελίδα σκόρδο 
  •  1 φύλλο δάφνης 
  •   ελαιόλαδο 
  •   αλάτι  

 
Σιγοβράζουμε σε κατσαρόλα τις φακές, μια σκελίδα σκόρδο, το κρεμμύδι ολόκληρο, το καρότο και το φύλλο δάφνης για 30 λεπτά περίπου (νερό τόσο ώστε να υπερκαλύπτει τα υλικά).



Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στην κατσαρόλα αφού αφαιρέσουμε το κρεμμυδοσκορδοκαρότο και το φύλλο δάφνης.
Πολτοποιούμε ελαφρώς τα ντοματίνια στο multi και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βασιλικό και ελαιόλαδο. Αλάτι κατά βούληση.

 












Μικρά μυστικά: Σερβίρουμε με τυρί cottage ή κατίκι ή
ως πρωτότυπο ορεκτικό πάνω σε φρεσκοψημένο σκορδόψωμο.
Μεγάλο μυστικό: Για όποιον δεν κατάλαβε, f*ckές γιατί είναι απλά... γ...μάτες!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου