Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Lime σαρδελίτσες με αμπελοφυλλοσώς


  • 500 γρ σαρδέλες
Για τη μαρινάρα
  • Χυμό από ένα λάιμ 
  • Διπλάσια ποσότητα από το χυμό λάιμ ελαιόλαδο 
  •  Μαϊντανός 
  •  1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο 
  •  αλατοπίπερο
Για την αμπελοφυλλοσώς
  •  10-15 αμπελόφυλλα ζεματισμένα 
  •  Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  •  1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 
  •  Χυμό από δύο λεμόνια 
  •  Αλατοπίπερο


Ανακατεύω τα υλικά της μαρινάρας, προσθέτω τις σαρδέλες (αφού τις έχω φιλετάρει) και αφήνω στο ψυγείο σε μπωλ καλυμμένο με μεμβράνη για 1 ώρα περίπου. Τις βγάζω από τη μαρινάρα, τις στραγγίζω και τις ψήνω σε καυτή γκριλιέρα ή σε λαδόκολλα στο φούρνο για λίγα λεπτά.



Σωτάρω το κρεμμύδι με το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ελαιόλαδο και προσθέτω τα αμπελόφυλλα τεμαχισμένα. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το χυμό λεμόνι. Τα πολτοποιώ στο multi και τα ξαναβάζω στο τηγάνι για λίγα λεπτά. 

Μικρά μυστικά: Σερβίρουμε τις σαρδέλες με τη σάλτσα η οποία ειναι σαν πέστο αμπελόφυλλου. Για εναλλακτική μπρουσκέτα, αλείφουμε με τη σάλτσα μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί και τοποθετούμε επάνω δύο σαρδέλες.
Μεγάλο μυστικό: Ιδανικός μεζές για ούζο και αμπελοφιλοσοφίες...
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου