Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Aπακομακαρονάδα



  • 450 γρ απάκι κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • μια φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
  • ζυμαρικά casarecce
  • πιπέρι

Τσιγαρίζουμε το απάκι σε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις λιαστές. Στη συνέχεια σβήνουμε με το ημίγλυκο κρασί και το αφήνουμε να σιγοψηθεί. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα στραγγίζουμε ελαφριά με μία τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο τηγάνι με το απάκι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, το πιπέρι και το μαϊντανό. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο το ζουμί.


Μικρά μυστικά: Για την απακομακαρονάδα προτιμήστε ζυμαρικά casarecce. Επειδή όμως συχνά είναι δύσκολο να τα βρείτε, δοκιμάστε με πέννες ή κατιτίς άλλο. Ψιλοκόψτε αρκετό μαϊντανό. Ταιριάζει τέλεια με ανθότυρο.
Μεγάλο μυστικό: Το κρασί που χρησιμοποιούμε για να σβήσουμε το απάκι το δοκιμάζουμε πριν και το πίνουμε ενδεχομένως κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του φαγητού. Έχει μεγάλη σημασία το κρασί να... πίνεται! Υπάρχει λόγος που οι συνταγές λένε "σβήνω με κρασί", και όχι "σβήνω με ξύδι".


Καλή Επιτυχία!



Πολλά ευχαριστώ στην Ι.Ζ. που ήρθε από την Ολλανδία ειδικά για να απαθανατίσει τη διαδικασία, να φάει και να επιβραβεύσει για πολλοστή φορά τη μαγειρική μου

3 σχόλια:

  1. Δεν είναι ανάγκη να πεινάς για να το δοκιμάσεις, χρειάζεται απλά να είσαι εκεί και θα σε παρασύρει από μόνο του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες που έχω φάει ever!!!!!!! Ευχαριστώ για αυτή τη τρομερή συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή