Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Aμαρτωλό χταπόδι





  •  1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
  •  πατάτες baby
  • μια πιπερίτσα τσίλι (ή και δύο αν τολμάς..)
  • μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • μισό κρασοπότηρο Βαλσάμικο ξύδι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μέλι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο με τη δάφνη, το δεντρολίβανο και 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι σε κατσαρόλα να σιγοβράσει στο... ζουμί του για 45΄ περίπου. Κατόπιν, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο ταψί με την πιπερίτσα τσίλι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις baby πατάτες κομμένες στα δύο, αφού τις έχουμε βράσει για 10΄. Σε ένα ποτήρι, διαλύουμε σε ζεστό νερό το μέλι, την καπνιστή πάπρικα και το βαλσάμικο ξύδι και το ρίχνουμε στο ταψί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C για μισή ωρίτσα. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό.


Μικρά μυστικά: Η ποιότητα της καπνιστής πάπρικας θα καθορίσει την επιτυχία του πιάτου. Προτιμήστε τη "χύμα" πάπρικα από το μπαχαράδικο-παντοπωλείο της γειτονιάς σας.
Μεγάλο μυστικό: Δεν ξέχασα το αλατοπίπερο... δεν χρειάζεται!


Φιλική συμμετοχή στη φωτογραφία και την αμαρτία η Ι.Ζ.

2 σχόλια: