Για τη ζύμη
- ½ κιλό αλεύρι
- 12,5 γρ. φρέσκια μαγιά, αραιωμένη σε μισή κούπα χλιαρό νερό
- 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- σαφράν σε μισή κούπα κρύο νερό να βγάλει το χρώμα του
- ½ κούπα νερό
Για την πίτσα
- 1 ματσάκι ROCKa
- Nτοματίνια χοντροκομμένα
- Μοτσαρέλα τριμμένη
- Προσούτο
- Eλαιόλαδο
Ανακατεύουμε τα
υλικά της ζύμης. Φτιάχνουμε μία μπάλα και την αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα να
διπλασιάσει τον όγκο της.
Βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα και το
προσούτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210˚C για 20 λεπτά περίπου. Κατόπιν,
ρίχνουμε από πάνω τη ρόκα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Μικρά μυστικά: Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και ανοίγουμε το καθένα σε λεπτό φύλλο. Αντίστοιχα, σε δύο μέρη αν τη θέλουμε πιο χοντρή ή σε τέσσερα αν τη θέλουμε πιο λεπτή. Τα ντοματίνια τα βάζουμε στο μούλτι και το πατάμε δύο - τρεις φορές. Θυμηθείτε να βάλετε την πίτσα στη χαμηλότερη θέση στο φούρνο.
Μεγάλο μυστικό: Η πίτσα έχει ακανόνιστο σχήμα επίτηδες για να υπερτονιστεί ότι είναι σπιτική.. Η δε ρόκα στο τέλος will rock you like a hurricane.
Μεγάλο μυστικό: Η πίτσα έχει ακανόνιστο σχήμα επίτηδες για να υπερτονιστεί ότι είναι σπιτική.. Η δε ρόκα στο τέλος will rock you like a hurricane.
Hell Yeahhhhhhhhhh!! This Pizza Rocks my world!!
ΑπάντησηΔιαγραφήkatakathi του καφε εισαι...ή κατακάθι γενικά?
ΔιαγραφήΕγώ σου λέω να το ανοίξουμε το μαγαζί....ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έφτιαξα μόλις σήμερα και τα 'σπαγε! Kudos!
ΑπάντησηΔιαγραφή