Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Kοτόπουλο με μοσχολέμονο και απεσταγμένο ποτό από μπλε αγαύη




Για τη σάλτσα
6 κ.σούπας μαγιονέζα, 1 κ.σούπας κρέμα γάλακτος, 1 κ.γλυκού ξύδι, 4 σταγόνες ταμπάσκο, 1 κ.γλυκού καπνιστή πάπρικα, 1/2 κ.γλυκού κύμινο, 1/2 κ.γλυκού σκόρδο σκόνη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 3 κ.σούπας salsa
Την κάνουμε πρώτη από όλα (μπορούμε και από την προηγούμενη μέρα) και την αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει.

Για τη μαρινάδα
χυμό απο 3 lime, 1 κ.σούπας τεκίλα, 1 κ.γλυκού μαύρη ζάχαρη
Αφήνουμε το κοτόπουλο (2 στήθη) στη μαρινάδα περίπου για μια ώρα στο ψυγείο.

Για το ρύζι
από μισή πιπεριά ψιλοκομμένη (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, πορτοκαλί), 10 φέτες καπνιστό μπέικον, 250 γρ ρύζι βρασμένο, 1 κ.γλυκού καπνιστή πάπρικα, 1 κ.γλυκού μεξικάνικο μίγμα μπαχαρικών

Για τη σύνθεση του πιάτου
νάτσος, τριμμένο τσένταρ




Μικρά μυστικά: Συνοδεύει τέλεια μια παγωμένη σαγκρία... συνταγή προσεχώς!
Μεγάλο μυστικό: ...κοινώς... tequila lime chicken!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου