Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Chick-a-μπλουμ



 

  •  Μισό κοτόπουλο 
  •  1 πατάτα 
  •  1 πράσο 
  •  1 καρότο 
  •  Ξύσμα από ένα λεμόνι 
  •  Θυμάρι (φρέσκο) 
  •  Αλατοπίπερο 
  •  1 κουταλιά βούτυρο (προαιρετικά)



Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο σε μερίδες, το πράσο, το καρότο και την πατάτα σε μεγάλα κομμάτια και καλύπτουμε με νερό. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ξαφρίζουμε, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου.




Κατόπιν, βγάζουμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και το ξεκοκκαλίζουμε. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε και ομογενοποιούμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, προσθέτουμε το ξύσμα από λεμόνι, το θυμάρι, μια κουταλιά βούτυρο και αφήνουμε για ένα λεπτό. Σερβίρουμε με τα κρουτόν κοτόπουλου. 



Μικρά μυστικά: Δε βάζουμε αλάτι από την αρχή για να μείνει το κοτόπουλο ζουμερό. Αν σας αρέσει η σούπα ξινούλα, προσθέστε και χυμό από το λεμόνι.
Μεγάλο μυστικό: Chick-a-μπλουμ κι εσύ γυρίζεις στο κεφάλι μου...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου