Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Φαshowλάκια





Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς (ελιά) 
  •  1 αυγό 
  •  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  •  1 σκελίδα σκόρδο 
  •  Ψίχα ψωμιού τριμμένη 
  •   Δυόσμο, θυμάρι, ρίγανη 
  •   Ούζο (μισό σφηνάκι)
  •  Ελαιόλαδο 
  •  Αλατοπίπερο

Για τα φασολάκια

  •  φασολάκια 
  •  4 μικρές πατάτες κομμένες σε κύβους 
  •  4 ντομάτες τριμμένες 
  •  1 κουταλιά (σπιτικό κατα προτίμηση) πελτέ ντομάτας 
  •  Δυόσμο, θυμάρι, ρίγανη 
  •   Αλατοπίπερο



Σωτάρουμε το σκορδοκρέμμυδο σε ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Πλάθουμε τους κεφτέδες και ψήνουμε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για μισή ώρα περίπου.


Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις πατάτες και τα φασολάκια. Σβήνουμε με το χυμό ντομάτας και προσθέτουμε τα μυρωδικά, λίιιιιιγη ζάχαρη και τον πελτέ και σιγοβράζουμε. Αλατοπιπερώνουμε.
Μετά από μισή ώρα προσθέτουμε τα κεφτεδάκια κι αφήνουμε άλλα δέκα περίπου λεπτά.



Μικρό μυστικό: Χρησιμοποιούμε μια μικρή συσκευασία φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα. Το καλοκαίρι όμως θα χρησιμοποιήσουμε φρέσκα, ε?
Μεγάλο μυστικό: Mπορείτε να παραλείψετε τα κεφτεδάκια αλλά θα χάσετε διπλά (double u) και θα γίνουν απλά... φαshoλάκια...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου