Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Mπροκολοκεφτεδάκια






1 μπρόκολο
1 αυγό
Μισή κούπα τριμμένη φρυγανιά
Μια κούπα μοτσαρέλλα
Μισή κουταλιά σκόρδο λιωμένο
Μια κουταλιά καπνιστή πάπρικα 
 Ξύσμα από ένα λεμόνι


Μικρά μυστικά: Κυρίως πιάτο ή ορεκτικό. Τρώγονται ζεστά και συνοδεύονται με κέτσαπ ή σως γιαουρτιού με γιαούρτι, αλατοπίπερο, καπνιστή πάπρικα και μαϊντανό.
Μεγάλο μυστικό: Έτσι τρώνε μπρόκολο και οι πιο... δύσκολοι!!!
 

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Kροκέτες Κοτοπούλου






Μικρά μυστικά: Αφήνουμε τις κροκέτες αφού παναριστούν για καμια ωρίτσα στο ψυγείο. Προτείνω φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, μυρίζει αλλιώς... trust me!!
Μεγάλο μυστικό: Για εκείνα τα τουρνουά.. εξαιρετικά αφιερωμένο σε όλους τους συμπαίχτες!!!

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Nτοματόσουπα








1 κιλό ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
2 κλαράκια δενδρολίβανο
Ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κουτ. πελτές
Καπνιστή πάπρικα
Αλατοπίπερο
Παρμεζάνα
Ελαιόλαδο

Μικρά μυστικά: αν η σούπα βγει πολύ… σφιχτή, προσθέστε ζωμό. Για το σερβίρισμα τρίβουμε παρμεζάνα και έχουμε κορδέλες ψημένου μπέικον. Και φυσικά τα μπισκοτοκούλουρά μας...
Μεγάλο μυστικό: Παραμυθένια παρουσίαση και παραμυθένια γεύση!! The magic side of cooking!!!

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Aλμυρά μπισκοτοκούλουρα







100γρ βούτυρο
70γρ λάδι
1 αυγό
70γρ γάλα
1 κουτ. πάστα σκόρδου
400γρ αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουτ.μπέικιν πάουντερ
Αλατοπίπερο
Στη μισή ζύμη προσθέτουμε καπνιστή πάπρικα

Μικρά μυστικά: αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή και θρυμματίζεται, προσθέτουμε λίγο γάλα. Αν θέλουμε να σφίξει, λίγο αλέυρι
Μεγάλο μυστικό: ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι σε πλατώ τυριών και αλλαντικών. Συνοδεύει τέλεια ντοματόσουπα... μείνετε συντονισμένοι!!

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Tσιπουτάτα





Φιλέτο τσιπούρας
Ντομάτα σε κύβους
Κρεμμύδι σε κύβους
Μαϊντανος ψιλοκομμένος
Πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
Πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
Πατάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο

Μικρά μυστικά: οι τολμηροί βάλτε καυτερή πιπεριά τσίλι ή πράσινη κέρατο.. Η γεύση θα απογειωθεί!
Μεγάλο μυστικό: με αυτόν τον τρόπο τρώνε ψάρι ακόμα και οι πιο... δύσκολοι!!

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Φακές αλλιώτικες





ένα φλιτζάνι φακές
ένα καρότο
ένα κρεμμύδι
ένα φύλλο δάφνης
20 ντοματίνια κομμένα στα 4
ένα ματσάκι σχοινόπρασο
μια αντσούγια
 μισή κουταλιά του γλυκού λιωμένο σκόρδο
δύο κουταλιές της σούπας κάπαρη
μισό φλιτζάνι άγριο ρύζι βρασμένο
ξύσμα από ένα μοσχολέμονο

Μικρά μυστικά: είναι ακόμα πιο ωραίες τη δεύτερη μέρα παγωμένες από το ψυγείο σαν δροσερή σαλάτα.
Μεγάλο μυστικό: Κοινώς... f*ckές vol.2, γιατί αυτές είναι ακόμα πιο γαμάτες!!!

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Pουλώ με κιμά



1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (ή μιξ μοσχαρισιο-χοιρινό)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κριθαροκούλουρο θρυμματισμένο
1 σφηνάκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
2 αυγά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο και τσιγαρισμένο
μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη
αλατοπίπερο

στρογγυλά τυράκια

5 πατάτες σε κύβους
4 ντομάτες τριμμένες
ελαιόλαδο, βούτυρο
ένα ξύλο κανέλας
αλάτι
πιπέρι

Μικρά μυστικά: αφήνουμε το ρουλώ στο ψυγείο για καμιά ώρα να... δέσει. Αντί για τυρί μπορείτε να βάλετε μέσα στο ρολό αυγά σφιχτά ή μανιτάρια σωταρισμένα.
Μεγάλο μυστικό: ξέρει η γιαγιά αλλά και η εγγονή από πού πήρε;