Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Δέκα με τόνο





Δέκα απλά υλικά..

   1. 4 πατάτες
   2. Μια ψητή πιπεριά φλωρίνης ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
3.   Ένα καρότο τριμμένο
4.   Ένα τέταρτο καλαμπόκι
5.   Μαϊντανό ψιλοκομμένο
6.   Φρέσκο θυμάρι
7.   Ξύσμα από λεμόνι
8.   2 κουτ. της σούπας μαγιονέζα
9.   Αλάτι
10.   Πιπέρι

και μην ξεχάσετε τον... τόνο.
Έτσι, για να ακουστεί σωστά!!!

Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις στεγνώνουμε, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στη μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου για 1 ώρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.


Αδειάζουμε τις πατάτες....


 και προσθέτουμε την ψίχα τους στα παραπάνω.

Ξαναγεμίζουμε τις πατάτες.




Μικρά μυστικά: Η πιπεριά φλωρίνης μπαίνει όπως είναι στη σχάρα του φουρνου για 10-15 λεπτά. Κατόπιν τη βάζουμε σε ένα μπωλ και το κλείνουμε ερμητικά με διάφανη μεμβράνη. Μετα από 10 λεπτά ξεφλουδίζεται πανεύκολα...
Κι επειδή υπάρχουν κάποιοι που δεν τρώνε τον τόνο (το πιστεύετε;;;), μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με δύο απλά βραστά αυγουλάκια. Τότε βέβαια, δε θα είναι δέκα με τόνο, αλλά ένα απλό... ένδεκα... Ας πρόσεχαν!!!!! 
Μεγάλο μυστικό: Οι ποσότητες των υλικών είναι ενδεικτικές. Παίξε με αυτές παιχνιδιάρικο κοινό μου για διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου