Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Scotch on the... porks


  • 500γρ ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες 
  •  2 πράσα σε λεπτές ροδέλες 
  •  3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
  •  1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 
  •  ½ ποτήρι whisky 
  •  1 αστεροειδή γλυκάνισο (είχα και στο χωριό μου...) 
  •  100 γραμ κάσιους ωμά ανάλατα 
  •  1 κουταλιά της σούπας μέλι 
  •   Αλατοπίπερο 
  •  Eλαιόλαδο

Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια χοιρινού και στη συνέχεια το πράσο και τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι και το whisky. Προσθέτουμε τα κάσιους και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Σιγοβράζουμε και στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.


Μικρά μυστικά: Ο αστεροειδής γλυκάνισος είναι ένα μπαχαρικό με ιδιαίτερο και έντονο άρωμα. Δοκιμάστε γιατί μπορεί να χρειαστεί να βγει νωρίτερα.
Μεγάλο μυστικό: Επειδή δεν ξέρω από που κατάγεστε, αν δεν έχετε αστεροειδή γλυκάνισο προτείνω εναλλακτικά κανέλα και αντί για κάσιους καρύδια. Στο τέλος ξύσμα από πορτοκάλι. Κι έτσι απλά, το μεγάλο μυστικό αποτελεί δεύτερη συνταγή...
 


 

2 σχόλια: