Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πού ’σαι ρε γίγαντα;;;




  •   Μισό κιλό γίγαντες
  •  6 μεγάλες ντομάτες τριμμένες 
  •  2  μεσαία καρότα σε ροδέλες 
  •  1 σέλερι σε φέτες 
  •  2 μέτρια κρεμμύδια 
  •  1 σκελίδα σκόρδο 
  •  1 κουτ. πελτέ ντομάτας 
  •  4 ντομάτες πομοντόρο 
  •  Ρίγανη, θυμάρι 
  •  Καπνιστή πάπρικα
  •  Σχινόπρασο

Mουσκεύουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό και το αλλάζουμε 2 φορές. Την επόμενη μέρα, τους βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και αφού πάρουν μια βράση, αλλάζουμε το νερό και τους αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Εμένα μου πήρε ένα 2ωρο περίπου αλλά εξαρτάται από την ποιότητα του γίγαντα...
Σε άλλη κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Προσθέτουμε το σέλερι και τα καρότα και μόλις καραμελώσουν σβήνουμε με την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο από το φασολόζουμο. Αλατοπιπερώνουμε και ριγανοθυμαρίζουμε. Μόλις δέσει η σάλτσα και βράσουν τα φασόλια, τα μεταφέρουμε σε ταψί και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα καπνιστή πάπρικα και καλύπτουμε με ροδέλες ντομάτας. Αλατίζουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 40 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχινόπρασο.
 



Μικρά μυστικά: Στη σάλτσα βάζουμε ξερά μυρωδικά ενώ στο τέλος στο ταψί πάνω από τη ντομάτα μπορούμε να βάλουμε τα αντίστοιχα φρέσκα.
Στο τελευταίο στάδιο στο ταψί μπορείτε να βάλετε λουκάνικο, απάκι ή σύγλινο για διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα.
Απαραίτητο συνοδευτικό το ψωμί για τις γνωστές σε όλους μας... παπάρες.
Μεγάλο μυστικό: Πού ΄σαι ρε γίγαντα, όντως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου