Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Άλλος για Χίο τράβηξε...



  • 1 κοτόπουλο
  • 5 πατάτες κομμένες στα 4 (ή και περισσότερες..)
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • 4 σταγόνες μαστίχας
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα 4
  • Θυμάρι και ρίγανη (φρέσκα)
  • 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι περίπου ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
 

Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το πορτοκάλι, τα κλωνάρια των μυρωδικών μας και τις 3 σταγόνες μαστίχας. Τοποθετούμε στη γάστρα μαζί με τις πατάτες και περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο, μυρωδικά, ελαιόλαδο και σκόνη μαστίχας (θρυματίζουμε μια σταγόνα με λίγη ζάχαρη). Ψήνουμε με κλειστή γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο (προθερμαίνουμε στους 200˚C) κατεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180˚C για 2 περίπου ώρες. Ανοίγουμε τη γάστρα, ανεβάζουμε πάλι τη θερμοκρασία στους 200˚C και ψήνουμε για άλλο ένα τέταρτο περίπου μέχρι να ξεροψηθεί το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.

 


Μικρά μυστικά: Στο τελευταίο τέταρτο βάζουμε στη γάστρα και κύβους μαστέλο (τυρί παραδοσιακό της Χίου). Ταιριάζει απίστευτα... 
Μεγάλο μυστικό: ... κι εμείς γι’αλλού...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου