Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Tης αποτοξίνωσης...



  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  •  1 μαρούλι χοντροκομμένο με τα χέρια
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κύβους
  •  1 καρότο τριμμένο 
  •  1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
  •  Χυμό από ένα πορτοκάλι
  •  Ελαιόλαδο 
  •  Φρέσκια ρίγανη


Μαρινάρουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε χυμό πορτοκάλι, ελαιόλαδο και ρίγανη για 2 περίπου ώρες και το ψήνουμε στη γκριλιέρα.
Βάζουμε τους κύβους κρεμμυδιού σε μικρό τηγανάκι καλυμμένους με νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και να έχουν γίνει διάφανοι (θα έχουν μια γλυκιά γεύση χωρίς την... κρεμμυδίλα).
Βάζουμε σε σαλατιέρα το μαρούλι, την πιπεριά, το καρότο και το κρεμμύδι και περιχύνουμε με τη σως μας, για την οποία θα χρειαστούμε:
  •  Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • Ελαιόλαδο (περίπου μισή ποσότητα από το χυμό)
  • 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
  • Μισή κουτ. του γλυκού μέλι
  • Αλατοπίπερο
 Χτυπάμε τα υλικά στο σέικερ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Για τα κρουτόν:
  • 1 φέτα ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Ελαιόλαδο

Αλείφουμε τη φέτα με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα και τη βάζουμε στη φρυγανιέρα στην ψηλότερη θερμοκρασία. Κατόπιν κόβουμε σε κύβους και τους ρίχνουμε πάνω στη σαλάτα.

Τοποθετούμε στην κορυφή και το κοτόπουλο ρίχνοντας λίγη από τη σως που έχουμε κρατήσει.


 Μικρά μυστικά: Αντί για μαρούλι μπορούμε να βάλουμε μιξ πρασινάδων... υπάρχουν αρκετές επιλογές με έτοιμες στα σούπερ μάρκετ. Μπορούμε να προσθέσουμε βραστό αυγό (αν έχουν ξεμείνει προς... ανακύκλωση από το Πάσχα). Βάζουμε τα κρουτόν προς το τέλος για να μην... παπαριάσουν από τη σως. Γευστικό κι ελαφρύ μεθεόρτιο που μπορεί να αποτελέσει πλήρες γεύμα.
Μεγάλο μυστικό: Long story short, για σένα μαγείρεψα πάλι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου