Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Λαχανικά... ψήνεστε;




1 μελιτζάνα
1 κολοκύθι στρογγυλό
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 γιαούρτι στραγγιστό
½ κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
5 φύλλα δυόσμου
Αλατοπίπερο
Για το μαρινάρισμα
Ελαιόλαδο, 5 κλαράκια θυμάρι, 10 φύλλα δυόσμου, αλατοπίπερο


Κόβουμε τα λαχανικά και τα μαρινάρουμε για 2 ώρες περίπου.
Τα τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου στην κατώτερη θέση και ψήνουμε έχοντας προθερμάνει σε γκριλ και αέρα για 10 περίπου λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος των λαχανικών μας.


Φτιάχνουμε τη σως ανακατεύοντας γιαούρτι με καπνιστή πάπρικα, 5 φύλλα δυόσμου, 1 κουτ. ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.


Φρυγανίζουμε μια φέτα ψωμί. Την τρίβουμε με μια σκελίδα σκόρδο και τοποθετούμε σε στρώσεις τα λαχανικά μας και στην κορυφή μια γενναία κουταλιά από τη σως.

Μικρά μυστικά: Ελαφρύ κυρίως γεύμα, συνοδευτικό για ψητό κρέας ή πολύχρωμο ορεκτικό? Your choice
Μεγάλο μυστικό: Εγώ πάντως... ψήνομαι!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου