Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Χύμα και... τσουβαλάτα




2 φλιτζάνια ρύζι κίτρινο
250 γρ καπνιστό σύγλινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μία σακούλα ψησίματος

Τσιγαρίζουμε το σύγλινο σε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι. Μόλις το ρύζι γίνει... διάφανο, σβήνουμε με τη ντομάτα (μετράμε ώστε να βγούν περίπου 4 φλιτζάνια). Αφήνουμε να πάρει μια βράση και τοποθετούμε στη σακούλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για περίπου 20 λεπτά.


Μικρά μυστικά: Δε χρειάζεται αλάτι καθώς το αλλαντικό είναι αρκετά αλμυρό. Το φρεσκοτριμμένο πιπέρι είναι must όπως πάντα. Το καπνιστό σύγλινο συνδυάζεται άψογα και μεταμορφώνει τέσσερα μόλις βασικά υλικά σε ένα υπέροχο πιάτο.
Μεγάλο μυστικό: Και αν δεν τα λέτε χύμα και τσουβαλάτα, μπορείτε να τα... σερβίρετε!!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου